Pozvánka na Letní školu multirobotických systémů na Fakultě elektrotechnické ČVUT

Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze zve na pátý ročník Letní školy multirobotických systémů (MRS), která se bude konat od 29. července do 2. srpna 2024. Akce se zúčastní na 240 studentů ze 37 zemí, včetně studentů z předních světových univerzit jako MIT a Stanford.

Program, organizovaný fakultní Multi-Robot Systems Group, zahrnuje přednášky, semináře a praktické lekce s využitím nejmodernějších autonomních dronů. Letošní praktická výzva pro účastníky letní školy se pak zaměří na autonomní ostrahu průmyslových objektů, kde týmy budou programovat drony pro monitorování různých objektů.

Na akci vystoupí renomovaní řečníci, jako je profesor Andrew Davison z Imperial College London či profesor Sebastian Scherer z Carnegie Mellon University. Součástí programu jsou také společenské aktivity, včetně uvítacího večírku nebo třeba ochutnávky piva v historickém centru Prahy.

Doc. Martin Saska, vedoucí organizační skupiny a klíčový výzkumník našeho projektu ROBOPROX, se této letní školy letos taktéž zúčastní. Ve svém bloku zdůrazní především téma výzkumu skupin leteckých robotů na ČVUT v Praze.